Fidel Castro Kimdir?

07-05-2022 16:48

Fidel Castro Kimdir?

Fidel Castro 13 Ağustos 1926, Mayarí'de doğdu. 1945'te eğitime başladığı Havana Üniversitesi'nden 1950'de hukuk doktoru olarak mezun oldumuştur.

Castro Küba Devirimin Lideri Olarak Bilinir.

Fidel Castro

Devrim

Castro 1959'un ilk günlerinde Havana'ya girdi. Hukukçu Doktor Manuel Urrutia Leo devlet başkanlığına, Castro da başbakanlığa getirildi.

Castro hükümeti, ilk olarak fiyatları ve kiraları düşürdü. Ardından köklü bir toprak reformu başlattı. 40 hektarı geçen toprak bedelleri 20 yılda ödenmek üzere kamulaştırıldı ve halk çiftlikleri olarak işletilmeye başlandı.
Fidel Castro

Castro  Okuma yazma seferberliği sonunda okuryazarlık oranı yüzde 90'ın üzerine çıkarmayı başardı. Yeni okullar açılarak eğitim olanakları yaygınlaştırıldı. Castro Zenginlik kaynaklarının, ulusal gelirin ve sağlık hizmetlerinin dağılımında köklü değişiklikler gerçekleştirildi. İşsizlik büyük ölçüde ortadan kaldırılırken herkese çalışma yükümlülüğü getirildi.

Castro Küba'da 1959'dan sonra ilk kez yerel seçimlerin yapıldığı ve devlet yapısında yeni düzenlemelerin geliştirildiği 1976'da Devlet Konseyi ve Bakanlar Kurulu başkanlığını üstlenen Castro, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki yönlendirici rolünü sürdürdü.

Castro Devlet ve parti organlarında eski mücadele arkadaşlarına ağırlık verdi.
Castro Şapkalı Fİdel

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.