Omuz çantası - Nasıl Kombinleriz ?

15-04-2022 22:45

Omuz çantasının neden böyle bir adı var?

İngilizce'den tercüme edilen "el çantası" adı "sırt çantası" veya "el çantası" anlamına gelir. 


Omuz çantası Klasık bir El çantasına benzemektedir ayrım noktası askısıdır.

Omuz çantasının ortaya çıkış tarihi

El çantası çantalarının "ataları", Roma lejyonerlerinin deri omuz çantalarıdır.


Roma lejyonerlerinin deri omuz çantaları

XNUMX. yüzyılda, kitap taşımak için kullanılan modern el çantası çantaların ilk prototipleri ortaya çıktı. Daha büyüktüler ve renk çeşitliliği açısından farklılık göstermediler.

Yirminci yüzyılın ortalarında, hemen hemen her İngiliz öğrencinin böyle bir portföyü vardı.






İngiliz okul çocuğunun evrak çantası

Her zamanki şeklimizde, el çantası, İngiltere'de ikamet eden Julie Dean sayesinde 2008'de popüler oldu. Maddi zorluklar nedeniyle kızının okul sırt çantasını kendisi dikmeye karar verdi. Julia, omzunuzda taşımayı rahat hale getirmek için uzun askılı standart bir sırt çantası ekledi. Ayrıca yeni çanta tipi, kızımın sınıf arkadaşları tarafından beğenilen, geniş, pratik ve güzel olduğu ortaya çıktı.

Bugün, tasarımcılar el çantasını aktif olarak yeniden düşünüyorlar: stili yumuşatmak, şekli çeşitlendirmek, dekoratif öğeler eklemek ve renklerle denemeler yapmak.


El çantasının modern varyasyonları

El çantası çeşitleri

El çantası çantalar için çok sayıda olası renk seçeneği vardır - klasik kahverengiden parlaka. Geleneksel çantalar orijinal aksesuarlar, özel tasarımlar, baskılar ve diğer dekoratif unsurlarla tamamlanmaktadır.




omuz çantası farklı renkler

Birkaç yıl önce, parlak el çantası modaydı: neon, limon sarısı, mor. Bugün, bu trend modayı sessiz tonlarla değiştiriyor.



Neon el çantası

El çantası modelleri de çeşitlidir: uzun bir kayış üzerinde, elde takmak için, dirseğin kıvrımında veya kolun altında.

Geleneksel olarak, el çantası bir el çantası olarak kabul edilir. Ama erkek modeller de var.

Erkek el çantası

Bir el çantası nasıl seçilir?

Bir el çantası seçerken, malzemeye, terzilik kalitesine, kayışa ve aksesuarlara dikkat etmeniz gerekir.

El çantaları sadece hakiki deriden üretilmiştir. Suni veya preslenmiş deriden yapılmış daha ucuz modelleri seçmemelisiniz, çünkü doğal sizi daha uzun süre dayanacak ve zamanla cazibe kazanacaktır. Doğal deriden sığır derisine tercih vermek daha iyidir - bu doğal dana, boğa, sığır derisi veya inek derisidir, tercihen derinin üst tabakası (eyer ve daha yumuşak olanlar) ve bölünmüş deriden değil.

Okumanızı tavsiye ederiz:  Yüz Şeklinize Göre Şapka Nasıl Seçilir?

 








Elle bir el çantası yapmak

Geleneksel olarak el çantası çantalar elle yapılır. İğne ve mumlu iplikle yapılan dikişler pratik olarak sonsuz olduğundan, dikiş tercihen bir sırt dikişi ile yapılmalıdır. "Eyer" olarak adlandırılır, çünkü at eyerleri ve koşum takımları, güçlü ve güvenilir bir dikişin genellikle hayati bir sorun olduğu bu dikişle dikilir. Ancak makine dikişleri çok dayanıklı olabilir. Ana şey, dikişlerin taklit olmadan düzgün, eşit ve gerçek olmasıdır.

Omuz askısı geniş, sıkı, ayarlanabilir ve yeterli uzunlukta olmalıdır. Özel bir geniş omuz yastığı, omuzdaki yükü optimize ederek ek konfor sağlayacaktır.




Kadın ve erkek el çantaları

Aksesuarlara dikkat etmeyi unutmayın. Güvenilir biri olmalı. Gümüş rengi isterseniz pirinç veya nikel olarak da yapılabilir.



El çantası bakımı nasıl yapılır?

Klasik el çantası çantalar hakiki deriden el işçiliği ile üretildiğinden özel bir özen ve dikkat gerektirmektedir.

El çantaları ıslanmaktan ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan korkar. Hakiki deri ıslandıktan sonra deforme olur ve orijinal görünümünü kaybeder. Ve güneş ışığının etkisi altında - yanar.

Bir yağmur fırtınasına yakalanırsanız, çanta kuru, temiz bir bezle silinmeli ve şeklini bozmadan doğal olarak kurumaya bırakılmalıdır. Bundan sonra el çantası, yüksek su itici özelliklere sahip koruyucu bir cilt kremi ile yağlanmalıdır.

Torbanın hizmet ömrünü uzatmak, orijinal görünümünü korumak ve kusurların ortaya çıkmasını önlemek için torba periyodik olarak koruyucu bir cilt kremi ile tedavi edilmelidir. Elinizde krem ​​yoksa vazelin kullanabilirsiniz. Vazelin küçük sıyrıkları giderir ve cilde parlaklık katar. Krem veya vazelin sürmeden önce torbayı kuru, temiz bir bezle silin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.