Şapka Seçerken Yüz Şeklinize Dikkat!!

10-04-2022 19:56
Doğru Şapka için yüz şeklimize tanımamız gerekmektedir.Şapka tamamlayacı bir aksesuar olarak günümüzde  kombinlerimizin vazgeçilmezi olmuştur.,Yüz Şeklimizi Öğrenmek İçin Tıklayın!




Doğru Şapka Nasıl Seçilir?

Şapka kullanmak istiyor ama sizin için uygun olan modellere karar veremiyorsanız doğru yerdesiniz.“Yüz şekline göre uygun şapka seçimi nasıl yapılır?” tüm detaylarıyla anlatıyoruz.
Şapka Seçimine geçmeden önce,şapkanın tarihine bir göz atalım. Şapka M.Ö. 3200 tarihlerine kadar eserlerde görünen bir figürdür. Eski Mısır’da yer alan mezar resimlerinde kendilerini serin tutmak ve güneş yanığından korunmak için şapkalı insanlar resmedilmiştir.Şapka, insanlık tarihinin en eski aksesuarları arasında yer almaktadır. Günümüzde ise güneşten korunmak için kullanılan bir aksesuar olmanın dışında moda kategorisinin vageçilmez bir parçasıdır. Şimdi gelin yüz şeklinize uygun şapka seçimi ile tarzınızı bir üst seviyeye çıkarmanın yollarına birlikte bakalım.  

Yuvarlak Yüz Şekline Sahipseniz Sizin İçin Şapka Seçimi




Yuvarlak Yüz Şekli en kolay belirlenendir. Yuvarlak bir çene,dolgun yanaklar ve geniş bir alına sahipseniz yuvarlak yüz tipine sahipsiniz demektir. Kare ve diktörtgene benzeyen geometrik şekilli şapkalar veya keskin açılı şapkarlar bu yüz şekli için uygun değildir.Yuvarlak yüz şekli denildiğinde akla Selena Gomez, Emma Stone, Kate Winslet gibi ünlü isimleri düşünebiliriz. Peki, bu yüz tipi için ne tür şapkalar daha uygundur?

  • Yuvarlak bir yüzün dolgunluğunu kenarları keskin fötr şapla veya biraz köşeleri belirgin şapkalarla dengelemeniz gerekir.
  • Uzun taçlar kullanarak yumuşak kıvrımların uzamasını sağlayabilirsiniz. Böylece düzensiz kenarlar böylesi simetrik bir yüze kontrast katmış olur.
  • Orantılı bir kullanım için şapkanızı öne eğik bir şekilde takmanız daha iyi bir görüntü elde etmenizi sağlar.
  • Vizör Şapkalar,Melon şapkalar, dar kenarlı şapkalar gibi modellerden uzak durun. Bunun yerine safari şapkalar, stetson şapkalar ve fötr şapkalara yönelin.

Uzun Yüz Şekline Sahipseniz Sizin İçin Şapka Seçimi



Dikdörtgen olarakta bilinen bu yüz şeklinde alından yanaklara ve alt çene çizgisine kadar uzanan aynı genişliktedir.Bu yüz şeklinin ünlüleri arasında Liv Tyler, Sarah Jessica Parker ve Benedict Cumberbatch isimler yer alır.Siz de uzun yüz tipine sahipseniz aşağıdaki püf noktalara dikkat etmeniz önemlidir.

  • Yüze genişlik ve denge katmak için alnın ortasına veya kaşların tam üstüne oturan kloş ya da geniş kenarlı şapkalar takmalısınız.
  • Uzun kenarlı veya dar kenarlı şapkalardan uzak durmalısınız. Çünkü bu modeller daha çok yükseklik katarak yüzünüzün daha uzun görünmesine neden olur.
  • Geniş kenarlı şapkalar sizin için en uygun seçimlerdir.,

Oval Yüz Şekline Sahipseniz Sizin İçin Şapka Seçimi

Oval yüzler, yukarı ve aşağı doğru biraz dar olması nedeniyle uzun yüzlere benzer. Fakat elmacık kemikleri ve çene çizgisi keskin açılara sahip olduğu için daha kavislidir. Bu yüz tipi yumurta biçimi olarak da isimlendirilmektedir. Oval yüz tipine sahip ünlüler arasında Jessica Alba, Angelina Jolie ve Beyonco gibi isimler yer almaktadır. Peki, bu yüz tipine uygun şapkalar nelerdir?

  • Yüzünüzün hatlarını daha belirgin hale getirmek için alnın ortasına takılan geniş kenarlı fötr şapkaları deneyebilirsiniz.
  • Oval yüz hattı aslında birçok model için uygundur. Kaşların hemen üstüne oturan newsboy şapkalar, geniş kenarlı şapkalar uygundur ,Aman Dikkat melon şapka gibi yuvarlak taçlı ve dar kenarlı modeller daha fazla yuvarlak hat katacağından biraz yüz simetrinizi bozabilir. Bu tarz modellerden uzak durmanız faydalı olacaktır.

Elmas Yüz Tipi İçin Şapka Seçimi

En belirgin özellik geniş elmacık kemiği olmasıdır. Elmas yüz tipinde en geniş kısım alın ve çeneye doğru daralır. Jennifer Lopez, Halle Berry ve Bradley Cooper gibi isimleri elmas yüz tipi ünlüleri olarak sıralayabiliriz. Elmas yüz şekli için şapka seçerken ise;

  • Yan bantlı şapkalar ve kovboy şapkası gibi kıstırılmış taçlı geniş kenarlı modeller tercih edilebilir. Bu tür şapkalar genişlik yanılsaması yaratacağı için daha havalı bir görüntü elde etmenizi sağlar.
  • Dar kenarlı şapkalar elmas yüz tipi için uygun değildir. Çünkü zaten ince olan alın kısmına daha çok dikkat çekecektir.
  • Geniş kenarlı şapkalar, kovboy şapkaları,floppy şapkalar ve fötr şapkaları tercih edebilirsiniz.

Kare Yüz Tipi İçin Şapka Seçimi

Aslında hiçbir yüz kare değildir. Fakat bu yüz şekli belirgin kare şeklindeki çene çizgisine atıfta bulunduğu için böyle isimlendirilmektedir. Biraz düz bir çene alanının yanı sıra geniş bir alın ve genelde çene ile aynı genişlikte elmacık kemikleri bulunur. Bu yüz şeklinin ünleri arasında Demi Lovato, Cameron Diaz, Olivia Wilde, Jennifer Aniston gibi isimler bulunmaktadır. Gelelim şapka seçimine;

  • Yuvarlak şapkalar, melon şapkalar ve yuvarlak taçlar gibi salaş ve yumuşak stilleri seçerek keskin olan çene hatlarına hoş bir kontrast oluşturabilirsiniz.
  • Beyzbol Şapkaları, newsboys şapkalar ve bereler de bu yüz tipi için oldukça uygundur.
  • Keskin açılı şapkalardan ise uzak durmalısınız. Çünkü bu tarz şapkalar zaten keskin olan hatları daha da vurgulayacaktır.

Kalp Yüz Tipi İçin Şapka Seçimi

Kalp yüz şekli.Alın, sivri bir çene ile noktalanır ve yüzün en geniş kısmını oluşturur. Oldukça farklı olan yüz tipinin en çok tanınan ünlüleri Rihanna, Ryan Reynolds, Reese Witherspoon, Kerry Washington, Ruby Rose, Lili Reinhart gibi isimlerdir. şapka seçimi için ise 

  • Orta genişlikteki fötr şapkalar, boater şapkalar, bucket,kovboy şapkaları ve cloche şapkalar bu yüz tipi için uygundur.
  • Geniş kenarlı modeller, çeneyi daha dar göstereceği ve alın bölgesine genişlik katacağı için bu yüz tipi için uygun değildir. Bu nedenle uzak durmanızı tavsiye ederiz.
  • Deri ve süet beyzbol şapkaları gibi orta büyüklükteki kenarlara sahip modeller kalp yüz şeklini tamamlayacak orantıya sahiptir. Böylece hoş bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Not: Yüz şekli görselleri today.com sayfasından alınmıştır.

Tüm yüz tiplerine uygun şapka modellerini şapkadan.com'da bulabilirsiniz. Hemen mobil uygulama veya veya web sayfasını ziyaret edin, fırsatları kaçırmayın..

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.